Om gezond te blijven is het belangrijk om elke dag in beweging te zijn, maar niet iedereen houdt van hardlopen, fietsen, (ijs)hockey, voetbal of atletiek. Om toch in beweging te blijven kiest een groot aantal mensen ervoor om wekelijks enkele baantjes te trekken in het plaatselijke zwembad.

Ontspanning in het water

Zwemmen is gezond voor zowel het lichaam als de geest: het zorgt voor de nodige beweging, maar is tegelijkertijd een ontspannende activiteit. Dat verklaart ook waarom talloze mensen met warm zomerweer het water opzoeken. Naast de heerlijke verkoeling die het water geeft, is er ook een grote behoefte aan vertier, zoals zwemmen, duiken en dobberen. Badplaatsen aan zee of aan een meer zijn ‘s zomers dan ook zeer geliefd bij het grote publiek.

Concurrentie

Het ligt voor de hand dat de lokale zwembaden concurrentie ondervinden van deze natuurlijke badplaatsen. De zee met golven of een meer in een bosrijk gebied biedt nou eenmaal meer vertier en avontuur dan een zwembad. Ook de buitenbaden moeten het daarom ontgelden wanneer het mooi en warm zomerweer is.

Investeren

Enkele uitbaters van zwembaden zijn de concurrentie met de natuurlijke badplaatsen aangegaan. Zij hebben een golfslagmachine in het buitenbad laten installeren. Dit is een vrij dure investering, waarvoor een grote som geld nodig is. Het is dan ook zeer waarschijnlijk dat deze uitbaters gebruik hebben gemaakt van een bedrijfslening, die tegenwoordig bij Qeld is aan te vragen. Een zakelijke lening stelt een uitbater in staat om een buitenbad om te toveren tot een spectaculair golfslagbad, wat gegarandeerd tot een enorme toestroom van badgasten zal leiden. Het geleende bedrag zal in dat geval gauw kunnen worden terugbetaald.

Spektakel in het golfslagbad

Om in een golfslagbad te mogen zwemmen dienen de badgasten over goede zwemvaardigheden te beschikken om verdrinking te voorkomen. Alleen kinderen die een of meerdere zwemdiploma’s behaald hebben mogen het golfslagbad betreden, waarbij toezicht van (een van) de ouders gewenst is. De golven die in een golfslagbad worden geproduceerd zijn behoorlijk en zorgen voor veel spanning en sensatie in het water.

Lucratief plan

Golfslagbaden zijn schaars in Nederland. Voor de uitbaters van zwembaden kan een golfslagbad daarom erg lucratief zijn. Indien de financiƫle middelen onvoldoende blijken om dit plan uit te voeren, kan er altijd een bedrijfslening worden aangevraagd. Een golfslagbad kan namelijk met succes de concurrentie aangaan: het publiek zal zonder enige twijfel blijven toestromen!


Gecategoriseerd in:Zwemmen en kinderen