Voor veel mensen is tuinieren een vorm van ontspanning en hierdoor een leuke hobby. Tuinieren geeft een gevoel van vrijheid, omdat je lekker buiten bezig bent. In de loop der jaren doe je erg veel kennis op over bomen, planten en struiken. Vind jij tuinieren ook leuk om te doen? Spendeer jij je vrije tijd veel in de tuin en ben je ondernemend? Heb je al eens overwogen om dan een zelfstandig hovenier te worden? Met een mooie aangepaste bedrijfsbus door Work System heb jij alle vrijheid én een fantastische baan!

Hoe wordt je zelfstandig hovenier?

Een zelfstandig ondernemer worden is op zich niet zo moeilijk. Je gaat hiervoor naar de Kamer van Koophandel om je als zelfstandige in te schrijven. Je verzint een pakkende bedrijfsnaam of je gaat onder je eigen naam aan de slag en je eigen hoveniersbedrijf is een feit. Maar dan begint het pas. Er komen ongetwijfeld veel vragen op je af, zoals ´wat moet ik investeren en hoe kom ik aan klanten?´

Het vinden van klanten

Er zijn legio mensen die tuinieren niet leuk vinden of hier geen tijd voor hebben. Op zich zijn er dus voldoende klanten, je moet ze alleen vinden. Ontwerp en doe jij wel eens tuinwerk bij anderen? Een netwerk opbouwen is uitermate belangrijk. Goede mond op mond reclame zorgt ervoor dat je bekendheid krijgt. Maak ook volop gebruik van de digitale mogelijkheden, zoals een eigen website, social media of op speciale websites waar jij je diensten als hovenier kunt aanbieden. Ongetwijfeld kun je ook terecht bij uitzendbureau´s die regelmatig om ZZP´ers staan te springen.

Zorg ook dat je een goede portfolio maakt van de klussen die je al hebt gedaan. Dit houdt in, dat je mooie foto´s maakt van de tuinen die jij hebt gerealiseerd, zodat potentiële klanten een indruk krijgen van welke werkzaamheden jij kunt uitvoeren.

Moet je als zelfstandig hovenier investeren?

Helaas is het voor veel ondernemers nodig om voordat zij starten, te investeren. Ook als zelfstandig hovenier moet je dit doen. Je moet investeren in degelijke en hoogwaardige werkkleding en tuingereedschap om je werk goed en efficiënt te kunnen doen. Een bedrijfsauto is voor een hovenier ook noodzakelijk. Hiermee vervoer je gemakkelijk al je tuingereedschap naar de locatie waar je werkt en kun je gemakkelijk het tuinafval afvoeren.

Investeer in een mooie bedrijfsbus en ga desgewenst ook langs de experts van Work System. Bij Work System staat bedrijfswageninrichting centraal. Zo kun je de bedrijfsbus laten inrichten met een dubbele laadvloer voor meer ruimte of rekken om je gereedschappen op te bergen. Uiteraard kost het investeren in materialen en een bedrijfswagen geld, maar je zult merken dat dit dubbel en dwars waard is en je de investering snel weer terugverdiend.


Gecategoriseerd in:Zwemmen en kinderen