Veel tuinierders houden op dit moment een winterstop in de tuin, omdat er in de kou immers nauwelijks wat groeit. Ook al is het nog hartje winter, toch kun je er al over nadenken hoe je straks met je tuin aan de slag gaat. Naast dat het leuk is om na te denken over hoe je wilt dat je tuin er dit jaar uit gaat zien, is het leuk om aandacht te besteden aan wat voor kleding je wilt gaan dragen in de tuin. Hoe meer comfort je hebt wanneer je in de tuin bezig bent, hoe fijner de klus is en hoe langer je in de tuin kan werken.

Comfort

Wat erg belangrijk is als je je kleren voor in de tuin uitkiest, is dat je kleding comfortabel zit. Zorg er voor dat je kleren los zitten zodat je vrij kan bewegen, maar ook veel bewegingen kan maken zoals bukken, strekken en buigen. Als je kleren los zitten, maar tegelijkertijd strak om je lijf heen blijven zitten zodat je gemakkelijk allerlei handelingen kan verrichten. Naast comfortabele kleding kan het ook fijn zijn om kleding te hebben waarin je je tuingereedschap en accessoires kwijt kan.

Verschillende soorten kleding

Door een keuze te maken in wat voor kleding je aan gaat doen naar de tuin is het handig rekening te houden met het type weer waar je mee te maken hebt. Is het een warme zomerse dag of is het een koude winterdag waarop je je tuin in orde maakt voor de lente? Als je bijvoorbeeld een vest draagt zorgt dat voor een laag die je ook uit kan doen, en waarin je je armen vrijelijk kunt bewegen. Vesten zijn ideaal voor in de lente waarin het ‘s ochtends nog fris kan zijn en ‘s middags warmer wordt.

Jurken kunnen heerlijk comfortabel zijn voor de zomerse dagen waarop het fijn is om lichte kleren aan te doen voor de warmte. Tegelijkertijd geef een jurk je het comfort van losse en comfortabele kleding. In jurken kun je je vrij verplaatsen, en de meeste bewegingen zoals strekken, bukken of buigen gemakkelijk maken. Op koudere dagen kunnen stevige en comfortabele tuinbroeken erg geschikt zijn om te dragen.


Gecategoriseerd in:Zwemmen en kinderen