Zwemmen is een gezonde sport welke door jong en oud beoefend wordt. De reden om te gaan zwemmen, komt echter niet altijd tot stand uit sportieve overwegingen. In de zomer gaan mensen naar het water om af te koelen. De zwembaden en natuurplassen functioneren in deze periode veelal als ontmoetingsplaats. Dit maakt zwemmen behalve dat het gezond en ontspannen is, tevens een hele sociale activiteit.

Nederland beschikt over vele mooie recreatieplassen waar het in de zomermaanden goed vertoeven is. Ideaal voor een leuk gezinsuitje. Kinderen vinden er andere kinderen om mee in en om het water te spelen. Ook ouders sluiten regelmatig nieuwe vriendschappen af tijdens een ontspannen dagje aan het water.

De kleinere kinderen bouwen zandkastelen in het zand aan de rand van het water terwijl de oudere kinderen diverse competities spelen.

Het water is ook een plek van kijken en bekeken worden. Badkleding is aan mode onderhevig en iedereen wil er graag op zijn best uit zien in bikini of zwembroek. Op de website van de kidsbrandstore.nl is een ruime keuze te vinden aan zwemkleding voor kinderen.

Rondom natuurwater waarin gezwommen kan worden, zijn vaak campings of vakantiehuisjes te vinden. Het overgrote deel van de mensen wil hun zomervakantie doorbrengen in de buurt van water. Anderen maken er vanuit huis gezellige dagtripjes van voorzien van koelbox en picknickmand. Het zwemwater is de centrale plek waar nieuwe contacten worden gelegd of met bekenden wordt afgesproken.

Tijdens deze warme maanden worden er heel wat vriendschappen gesloten en ontspruiten er liefdesrelaties.

Natuurwater straalt meer rust uit dan een zwembad. Het is echter wel belangrijk om zeker te weten dat er geen ziektes in het water aanwezig zijn. In Nederland zijn de plassen onderzocht en gebeurd het zelden dat iemand ernstig ziek wordt van het zwemmen in natuurwater.

Voor mensen die natuurwater niet prettig vinden, is er een ruime keuze uit zwembaden. Deze baden zijn voorzien van chloor om het water vrij van bacteriƫn te houden.

Vrijwel iedere plaats heeft een zwembad waar kinderen ook tijdens hun vakantie hun klasgenootjes kunnen treffen. Dit zijn overheersend buitenzwembaden. Binnenzwembaden ziet men vooral in wat grotere plaatsen en deze worden meer voor zwemlessen gebruikt dan voor recreatief zwemmen. Veel pretparken beschikken over een zwemparadijs dat voorzien is van glijbanen zodat er ook in de winter in het water gespeeld kan worden.

Wanneer mensen een hotel boeken voor hun vakantie is de aanwezigheid van een zwembad vaak een vereiste. In warme landen heeft het zwembad van het hotel een grote aantrekkingskracht. Naast het zwembad is er vrijwel standaard een bar te vinden. Onder het genot van een drankje liggen mensen heerlijk ontspannen in een stoel en maken contact met de andere hotelgasten. Uiteraard regelmatig afgewisseld met een verfrissende duik in het water.


Gecategoriseerd in:Zwemmen en kinderen