Voor de echte waterliefhebber is waterrijk Zweden het land bij uitstek. Met de vele meren, ongerepte natuur en lange kustlijn biedt het grootste Scandinavische land eindeloze mogelijkheden.

In het zuidelijke gedeelte van Zweden vind je schitterende, witte stranden waar je heerlijk kan genieten van het heldere zeewater. Aangezien er hier een zacht klimaat heerst heb je te maken met een overvloed aan zonuren. Heerlijk in het zand neerploffen en lekker bruin worden met op de achtergrond de ruige Zweedse natuur. In de vele badplaatsen zijn er genoeg barretjes en strandtenten om af en toe een verkoelend drankje te halen, heerlijk ontspannen dus. Bezoek ook eens het schiereiland Falsterbo dat in het uiterste westen van Skåne ligt. Met kilometers lange stranden vind je hier altijd wel een rustig plekje om een verfrissende duik te nemen en een fijn stukje te zwemmen. Door de enorme uitgestrektheid van dit magische gebied voel je je opgaan in de natuur en kun je ongestoord baantjes trekken, wandelen of vogels kijken.

Voor de wat meer avontuurlijke zwemmer heeft Dalarna alles te bieden waar je hart sneller van gaat kloppen. Deze provincie staat bekend om zijn imposante bergtoppen, eindeloze bossen en kraakheldere meren. Geen wonder dat dit schilderachtige gebied bij velen de meest populaire bestemming van Zweden is. Middenin deze geweldige natuur liggen vele authentieke, Zweedse, houten huisjes geverfd in het karakteristieke rood bekend van de Zweedse prenten en ansichtkaarten. De prachtige meren, die vaak omgeven zijn door rotsen, vele steigers en mooie bospartijen, bieden zwemmers veel mogelijkheden om ongestoord hun gang te gaan. Ook zijn er natuurlijk veel andere activiteiten om van al dat fantastische water te genieten. Dus gooi na een gezonde wandeling door dit zuurstofrijke gebied je kleren over een boomtak en zet je schoenen neer op de rotsen om een verkwikkende duik in het zuivere water te nemen. Ook voor kinderen is het hier fijn vertoeven en zijn er genoeg plekken om een onvergetelijke tijd mee te maken.

Een echte parel is de archipel van Stockholm , de hoofdstad van Zweden.

Bij een bezoek aan deze veelzijdige stad is het geweldig om even verderop de archipel te ontdekken. Dit is een reeks van zo´n 24.000 prachtige eilandjes met eindeloze zwemmogelijkheden. Sommige van deze idyllische eilanden en schiereilanden zijn bewoond en anderen overgelaten aan de grillen van de natuur. Dit geeft een prachtig ruwe en spannende omgeving om lekker te genieten van zwemwater en adembenemende uitzichten. De bewoonde eilanden staan bekend om de gezellige feesten die er zomers gegeven worden met als achtergrond natuurlijk de rode, houten huizen en kleinere rotseilandjes die je het vrije gevoel van Scandinavië geven.

Voor wie de natuur even wil laten voor wat het is en toch wil badderen zijn er heerlijke spa- en wellness resorts te vinden. Een traditie die driehonderd jaar teruggaat in Zweden. Heerlijk genieten van de sauna en baden met uitzicht op zee geeft je de mogelijkheid om heerlijk ´zen´ je dag af te sluiten. Een mooie wijn bij een knapperend haardvuur maken de Scandinavische beleving helemaal compleet in waterrijk Zweden.


Gecategoriseerd in:Zwemmen en kinderen