Waarom je zou kiezen voor een tuinposter? Omdat tuinposters helemaal dé nieuwe decoratie voor buiten zijn. We weten niet beter dan dat we onze muren binnenshuis graag versieren posters, mooie ingelijste foto’s en uitbundige schilderijen. Sterker nog, we hangen graag decoratie aan de muur die de mooie aspecten van onze tuin weerspiegelen: Bloemen, planten, zelfs watervallen en vijvers. Dus als we blijkbaar zoveel behoefte hebben aan onze tuin te gebruiken om mee te decoreren, waarom zouden we dan andersom ook niet onze tuin versieren?

Voordelen van een tuinposter

Als je een foto op een tuinposter laat drukken, is deze gemaakt van een materiaal waarmee de poster weerbestendig is. Het is daarmee de perfecte manier om jouw tuin een extra sfeervolle energie te geven. Bloemen en planten zijn meestal erg seizoensgebonden, maar van een poster kun je gewoon het hele jaar genieten.

De sfeervolle uitstraling die tuinposters met zich mee brengen, is niet de enige reden waarom ze zo in populariteit aan het groeien zijn. Natuurlijk heeft zo een poster een decoratieve meerwaarde, maar daarnaast dienen ze ook een praktisch doel: tuinposters zijn ideaal om lelijke muren mee op te leuken. Je kunt er bovendien uitstekend kleine beschadigingen mee verhullen, wat vaak een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld een beschadiging in een muur te renoveren.

Wanneer je een tuinposter laat maken kun je zelf de maat bepalen, en de foto dus handig exact afstemmen op de gewenste plek die je graag wil bedekken. En dat is natuurlijk wel zo praktisch.

Gebruik de posters in je tuin voor extra privacy

Ze hebben een vrolijk en sfeervol effect op de uitstraling van je tuin, en kunnen ook nog eens als een stijlvolle camouflage gebruikt worden. Maar heb je wel eens bedacht dat je een tuinposter ook kunt gebruiken om wat extra privacy te organiseren in je tuin? Wanneer tactisch geplaatst, kun je een heleboel inkijk van de buren in je tuin beperken.

Misschien ben je net verhuisd en zit je nog midden in de verbouwing. Het vormgeven van je tuin komt dan vaak op de tweede plek, maar tot de tijd dat je eraan toe bent gekomen en de financiële middelen hebt voor een schutting, is een tuinposter een leuk en betaalbaar alternatief. Heb je een appartement met een balkon aan de straat? Scherm de nieuwsgierige blikken van random voorbijgangers af door een poster aan je balkonhek te hangen.

Creëer extra diepte met een foto

Wanneer je een kleine tuin hebt, of je balkon of terras wel wat extra ruimtelijkheid kan gebruiken, is een foto op een tuinposter de perfecte manier! Je kunt eenvoudig je buitenruimte optisch vergroten, mits je hiervoor de juiste foto selecteert. Ga hierbij voor een landschap waarbij je meters ver kunt kijken, of kies iets met verticale elementen als een brug of een bospad.


Gecategoriseerd in:Zwemmen en kinderen