Thuis maken we het graag gezellig: het is de plek waar we na een drukke werkdag tot rust komen en waar we relaxen met vrienden en/of familie. Ook de buitenruimte wordt daarbij niet vergeten. Deze dient steeds vaker als verlengstuk van de woon- of eetkamer. De grootte ervan maakt in feite niet uit. Een ruim bemeten tuin biedt vele mogelijkheden, maar ook van het kleinste balkon of terras is een uitnodigende plek te maken.

Als basis dienen de bestrating en de beplanting in je buitenruimte. De met zorg gekozen tuinmeubels en accessoires doen de rest en bepalen de sfeer. Kaarsen in windlichten en lichtsnoeren zorgen als het donker wordt voor gezelligheid. Vloerkleden die speciaal geschikt zijn voor buiten maken de eet- of zithoek in je tuin compleet. Ook dan is de sfeer die je voor ogen hebt bepalend. Hieronder vind je enkele voorbeelden. Voor welke sfeer kies jij?

  • Warm en mediterraan

In een mediterrane tuin heb je het hele jaar door een vakantiegevoel. Met olijfbomen in grote potten en heerlijk geurende lavendel waan je je in Frankrijk of Spanje. Een loungeset nodigt uit om heel wat uurtjes te relaxen en te genieten. Een buitenkleed versterkt de intieme en warme sfeer. De kleur hiervan stem je af op je beplanting en accessoires. Laat je inspireren door de kenmerkende terracotta potten of door de warme paarsrode tinten van een uitbundig bloeiende bougainvillea.

  • Zon, zee en strand

Roep de sfeer van de kust op in je eigen tuin met witte houten tuinmeubels. Windlichten met kaarsen en schelpen zorgen voor een maritieme sfeer. Voor een echt strandgevoel mogen effen of gestreepte blauwe vloerkleden niet ontbreken. Maak je beplanting compleet met wuivende siergrassen die, net als in de duinen, bewegen bij ieder zuchtje wind.

  • Puur natuur

Veel groen en natuurlijke materialen kenmerken deze sfeer. Rotan tuinmeubels en vloerkleden van jute passen hier perfect bij, evenals planten die bijen en vlinders aantrekken. Deze planten kunnen overigens ook in potten gezet worden. Onder een overkapping of op een balkon heb je er het langst plezier van. Zo maak je zelfs van het kleinste balkon een heuse oase!


Gecategoriseerd in:Zwemmen en kinderen