In de lente kun je soms met een radeloze blik naar je tuin kijken: alle planten zijn nog in winterrust, je tuin lijkt kaal en grijs en ligt er verlaten bij. De vraag is dan hoe je van je tuin weer snel een mooi paradijs kunt maken. Hieronder volgen enkele tips.

Hang een serie tuinspiegels op

Tuinspiegels hebben een paar bijzondere effecten op het aanzicht van je tuin: ze lijken de tuin groter te maken en kunnen bovendien de illusie geven dat er extra doorgangen in de tuin zijn. Ook weerkaatsen ze het licht en de kleuren van je tuin naar de lege hoeken ervan. Als er een vijver of fontein in de tuin aanwezig is, worden de bewegingen van het water weerspiegeld, wat voor een sprankelend effect zorgt. Kortom, met enkele ronde of asymmetrische tuinspiegels kun je voor een laag bedrag veel extra visueel genot verkrijgen. Koop je spiegels bij een online decoratiesite zoals BGA.nl en hang ze op aan kale schuttingen of muren.

Zet een mooie erfafscheiding neer

Heeft je tuin op dit moment een erfafscheiding? Zo niet, dan kan een nieuwe schutting, hek of haag veel toevoegen. Een omheining heeft een bepaalde hoogte en geeft je tuin een driedimensionale uitstraling. Een omheining van natuurlijke materialen kan bovendien erg mooi zijn. Is jouw tuin toe aan een strakke, warm gekleurde afscheiding van douglas- of kastanjehout? Wat dacht je van een gevlochten schutting van wilgentenen? Ook een levende omheining van haagplanten is bijzonder fraai, maar brengt wel flink wat onderhoud met zich mee.

Koop een houten tuinset

Een robuuste tuinset wordt – voor jong en oud – al snel het gezellige middelpunt van je tuin. Ook hier geldt dat hout een van de beste keuzes is. Douglashout en teak gaan heel veel jaren mee; daarom worden deze houtsoorten vaak gebruikt om er oersterke tuinmeubelen van te maken. Koop een picknicktafel, eettafel of losse banken van deze prachtige materialen en gebruik je tuinset voor alles wat je ‘s zomers buiten wilt doen: eten, zonnen, bij een kampvuur zitten, werken, borrelen… en je kinderen hebben meteen een plek om hun knutselspulletjes en knuffeldieren neer te leggen. Zo kan iedereen genieten van het buitenleven.

Schaf een paar grote (pot)planten aan

Als je tuin er leeg uitziet, dan kun je deze snel opvullen door grote struiken of potplanten te kopen. Een laag boompje in een fel geglazuurde pot of een opvallende heester midden in de tuin trekt direct de aandacht en maakt de ruimte veel interessanter. Decoratieve elementen doen het vaak het best in series. Probeer een serie matchende potten met planten op de kop te tikken of koop drie hoge, mooie bloemstruiken en gebruik die als opvulling voor de meest kleurloze hoek van je terrein. Zo geef je je tuin voor een lage prijs snel meer inhoud.


Gecategoriseerd in:Zwemmen en kinderen