Spelen en spetteren op je verjaardag met al je vriendjes en vriendinnetjes in het zwembad. Hoe leuk is dat? Veel zwembaden bieden de mogelijkheid om een verjaardagsfeestje te geven in het zwembad. Soms heb je dan het zwembad helemaal alleen voor je eigen feestje, maar het kan ook zijn dat dit niet mogelijk is en dan moet je het feestje geven tijdens de openingsuren van het zwembad. Helemaal leuk is het als je een feestje kunt geven tijdens discozwemmen. De entourage van het zwembad is dan eigenlijk al helemaal party klaar.

Heb je zwemdiploma’s?

Als je een feest in een zwembad gaat geven, is het belangrijk dat je iedereen die uitgenodigd wordt hierover van tevoren in licht. Niet iedereen heeft een zwemdiploma en voor sommige zwembad activiteiten heb je zelfs meer diploma’s nodig dan alleen het zwemdiploma A. Het is ook verstandig om een paar ouders mee te nemen, zodat het toezicht niet alleen bij de badmeesters ligt.

Als er geen speciale faciliteiten zijn in het zwembad, kun je natuurlijk altijd zelf een aantal dingen verzinnen die het zwemfeest extra leuk maken. Denk bijvoorbeeld aan een zeemeerminnenfeest. De staarten voor de zeemeermin kun je maken, kopen of huren.

Je kunt ook drijfspullen meenemen, zoals een luchtbed, een bal of zwembandjes. Hier kun je leuke spelletjes mee doen, zoals:

Maak een kring in ondiep water. Eén kind gaat in het midden staan en telt met dichte ogen tot 15. In de kring wordt de bal doorgegeven. Zodra de 15 tellen voorbij zijn, moet het kind in het midden raden bij wie de bal is. Hier heeft hij 15 tellen de tijd voor. Raad hij of zij het niet, dan moet de persoon opnieuw raden, na weer 15 tellen de ogen dicht gehad te hebben. Wel geraden? Dan ruilen van plek met diegene die de bal had.


Gecategoriseerd in:Zwemmen en kinderen